Enguany, Artescape rep la col·laboració de 25 grafiters, entre els quals destaquen les artistes Mina Hamada, Turkesa i Evelyn Negahamburguer. Són dones amb un reconegut prestigi internacional dins del món del grafit que estaran presents durant el festival, amb exhibicions i presentacions de projectes i audiovisuals. Segons els promotors de l’esdeveniment, les dones prenen protagonisme aquest any perquè “tenen poca visibilitat dins el panorama artístic urbà”.

Aquest dissabte el festival tornarà a instal·lar-se per segona vegada al recinte de Can Batlló, al barri de la Bordeta, on hi haurà diversos murs i persianes per realitzar els tallers de grafits per a joves i nens. També s’hi instal·larà un parc de skate i s’hi han organitzat sessions de circ i percussió, amb una competició de ball lliure, actuacions de capoeria i batucada.

El festival Artescape, que ha afavorit la integració de més de 500 joves, ha arribat a congregar més de 2.000 persones que practiquen l’art al carrer i ha exercit com a plataforma musical per a més de 140 cantants de rap emergent, segons ha informat l’organització en un comunicat.

El grafit surt de l’ombra

Segons Agia Luna, directora d’Artescape, el grafit a Barcelona està entrant en una “nova fase”. En una entrevista a Barcelona FM, Luna ha assegurat que etapes de govern anteriors a l’Ajuntament “han estat molt difícils per als grafiters”. A més, considera que de mica en mica la ciutat assimila la seva cultura de grafits a la altres ciutats europees.