Del 6 al 12 de juny tornarà el FADfest, el festival de Foment de les Arts i el Disseny. Més enllà de donar els premis de disseny, es farà un gran dinar amb l’objectiu de demostrar que es pot organitzar un gran àpat sent sostenible. Amb el nom d’Assaig general: menjar, emergència sostenible i disseny, el FAD vol reivindicar la funció que pot fer el disseny per millorar en la sostenibilitat de la ciutat.

L’Assaig general serà l’eix vertebrador de la sisena edició del FADfest. L’11 de juny s’organitzarà un àpat per a unes 900 persones als Jardins d’Elisava, davant del Disseny HUB. Per tenir-ho tot a punt, es tindrà la participació d’entitats com la Fundació Alícia, el Mercat del Clot, el Mercat dels Encants i el teixit associatiu del Clot i el Fort Pienc.

Dos menús sostenibles sobre la taula

Els comensals podran tastar dos menús. Un d’aquests estarà elaborat exclusivament amb aliments descartats però comestibles que aportaran els comerços dels barris del voltant de la plaça de les Glòries, del Mercat del Clot i de Mercabarna. Els cuiners Ada Parellada i Sergi de Meià seran els encarregats de reaprofitar-los i convertir-los en plats d’alta gastronomia. La segona part del dinar serà un tast d’enciams que s’han plantat en diversos horts urbans, com el de l’Escola dels Encants.