Mark Lanegan, antic membre de Screaming Trees, pioners del grunge, ha fet una mica més de mig concert a la Sala Apolo en el marc del Cruïlla de Tardor. El nord-americà venia a presentar els temes del disc doble “Somebody’s knocking”, però ha aturat el concert al cap d’una hora per disconformitat amb la qualitat del so.

Mark Lanegan és un rocker de culte que va engegar carrera en solitari el 1990, quan encara era cantant de Screaming Trees (1985-1996). En el seu primer treball com a solista va comptar amb la col·laboració de Kurt Cobain. El cantant va ser també, a principis de segle, un membre habitual en discos i actuacions de Queens of Stone Age, tot i que sense formar part de la banda de manera oficial.

El 2004 va arribar “Bubblegum”, el disc amb el qual ha tingut més èxit, amb participació de PJ Harvey, Josh Homme de Queens of Stone Age i Duff McKagan de Guns N’ Roses, entre d’altres. En el concert ha interpretat un fragment del tema d’aquell disc que va enregistrar amb Harvey, ‘Hit the city’, que en directe ha cantat amb la seva dona, teclista de la banda. L’anterior fragment és de és ‘Letter never sent’, del nou “Somebody’s knocking”.