Cada vegada hi ha més consciència social i demanada de productes ètics i sostenibles, de la mateixa manera també hi ha més marques que intenten produir apostant pel comerç just i processos respectuosos amb el medi ambient, però, com podem trobar aquestes botigues? Doncs us presentem la primera aplicació que facilita l’accés a la moda sostenible i ètica, Ethical Time, i també us descobrim una sèrie de botigues de Barcelona.

Ethical Time i Olokuti

L’aplicació Ethical Time és la primera plataforma destinada a facilitar l’accés a la moda sostenible i ètica. Està pensada perquè l’usuari pugui identificar de manera ràpida a quines botigues venen peces de roba sostenible i ètica. Una de les botigues que podem trobar a Ethical Time és Olokuti, una tenda que creu en la reutilització de materials, la conservació dels recursos naturals, sense químics ni transgènics. Una botiga que va néixer fa 10 anys al barri de Gràcia de Barcelona i promou els projectes locals i de proximitat pel seu desenvolupament sostenible.

 

Back to Eco i SKFK

Back to Eco és una iniciativa que vol allargar la vida útil dels texans usats per fer complements, amb una visió industrial que busca optimitzar al màxim el procés de construcció. Tota la confecció es fa en un taller d’integració sociolaboral o mitjançant la contractació de persones en risc d’exclusió social. SKFK és una marca de moda sostenible, abans coneguda com a Skunk Funk, amb l’objectiu de crear una consciència mediambiental i allargar la vida dels productes.

 

Samarretes reivindicatives, ètiques i sostenibles

Baobag

Baobag és una marca de roba i complements serigrafiats artesanalment a Barcelona. Disposen de dissenys propis i també ofereixen servei de serigrafia per si vols personalitzar les teves samarretes i bosses de mà. Baobag és un equip que dona veu a la creativitat mitjançant la roba i la serigrafia, creant productes únics i originals, i sempre d’una forma sostenible, comerç just i responsable.

Misscomadres

Ana, Pilar i Andrea són tres joves de Granada que han creat Misscomadres, una botiga en línia que combina il·lustració i comunicació feminista sobre tèxtil des de criteris ètics i sostenibles.