En un acte solemne celebrat al Saló de Sant Jordi, el president de la Generalitat i el conseller de Cultura han lliurat les creus a 15 entitats i 25 personalitats. Entre els guardonats individualment hi destaquen el publicista Lluís Bassat, el mestre i polític Pere Carbonell, la professora universitària d’estudis xinesos Dolors Folch, el fotògraf Eugeni Forcano, el pintor Josep Serra, la productora, guionista i directora Isona Passola i l’actor Paco Morán, que no ha pogut recollir personalment el guardó per estar ingressat a l’hospital.

Pel que fa als premis col·lectius, en destaquen els guardons a entitats de la ciutat, com la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, la Fundació Blanquerna, els Amics de la Gent Gran, el Conservatori del Liceu, la Fundació Trinijove o la Fundació Festa Major de Gràcia.

La productora i cineasta Isona Passola ha estat l’encarregada de fer el discurs d’agraïment en nom de tots els premiats. Passola ha parlat de la importància de la societat civil a l’hora de fer de motor del país i ha citat la integració dels nouvinguts com a tret identificatiu de la societat catalana. La cineasta ha elogiat el món de la cultura i ha dit que en els moments difícils, la cultura ha representat la veu del país. Passola ha tancat la intervenció amb els versos de Salvador Espriu de l”Inici de càntic en el temple’.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet un paral·lelisme amb la dificultat de la situació de 1981, any en què es van instaurar les Creus de Sant Jordi. Mas ha dit que el país es troba en un moment de canvi i que caldrà fer les coses de manera diferent a com s’han fet les darreres dècades. El president ha posat com a exemple els premiats com a mirall per a la societat catalana. “Les Creus de Sant Jordi ens fan millors a tots”, ha conclòs. La cerimònia ha acabat amb la interpretació d”Els segadors’ per part de la Societat Coral La Lira de Sant Andreu.