Aquest any hi haurà 78 expositors professionals d’àmbit nacional i internacional, i també hi estaran presents escoles de belles arts i disseny que promouran i divulgaran l’edició d’autor a l’entorn de l’art i de l’experimentació gràfica.

La fira ha organitzat tres tallers i dues mostres. La primera, titulada “La paraula i la seva ombra. Antoni Tàpies i José Ángel Valiente”, mostrarà llibres de bibliofilia poc coneguts a Espanya. També hi haurà una mostra amb motiu del tricentenari de la Biblioteca Nacional d’Espanya, en què es presentarà un gravat commemoratiu realitzat per José Fernández i acompanyat per un poema de Joan Margarit.

El projecte, organitzat per Arts Santa Mònica, Raiña Lupa i Fundació Comunicació Gràfica, té l’objectiu de donar a conèixer les edicions basades en l’experimentació gràfica, alhora que vol convertir-se en un punt de trobada per a professionals i aficionats, productors i col·leccionistes, amb motiu del dia de Sant Jordi.

Una de les característiques del llibre d’autor és la cura en les edicions, en què es tria especialment el paper o l’enquadernació, entre altres elements. La prioritat d’aquest tipus d’obres és anteposar la qualitat a l’interès comercial. De fet, el contacte directe amb el comprador fa que el llibre d’autor se situï a mig camí entre l’art, l’artesania, el disseny, les arts gràfiques i l’enquadernació, que a Catalunya ha tingut una llarga tradició i influència.

A banda de les exposicions, a Arts Libris es portaran a terme taules rodones, conferències, tallers i presentacions de llibres que facilitaran als professionals trobar-se amb el seu públic.