Cor de Teatre, companyia amb vint anys d’història, torna a entregar un espectacle de cant polifònic “a capella”. Aquesta vegada, a partir dels poemes homèrics ‘Ilíada’ i ‘Odissea’.

La companyia Cor de Teatre, amb seu a Banyoles, ha creat segell propi amb espectacles com ‘Concert’, ‘Operetta’ o ‘Allegro’, vehiculats a través del cant coral i la gestualitat, sovint amb ajuda de gags humorístics. La seva darrera creació, estrenada al Temporada Alta, és ‘Troia, una veritable odissea’. Es basa en les homèriques ‘Ilíada’ i ‘Odissea’. De cadascuna se n’han seleccionat mitja dotzena d’episodis que els 32 membres del cor interpreten amb el gest i el cant polifònic.

De Bach a Elgar

David Costa, director musical, ha associat cada episodi amb un passatge de la història de la música que fos adient amb l’acció dramàtica. Hi ha fragments d’òperes i cantates de Bach, Purcell, Haendel, Mozart, Bizet, Verdi, Wagner, Dvorak, Elgar i Grieg. L’espectacle, amb direcció escènica de J. Maria Segura i Bernades, empra diversos llenguatges escènics, des de coreografies fins a teatre d’ombres o mim. Té menys gags humorístics que els anteriors muntatges de Cor de Teatre, ‘Operetta’ i ‘Allegro’. Es tracta d’un espectacle de vocació pedagògica que el TNC programa per a tota la família de cara a les festes nadalenques.