(ACN) La Generalitat treballa perquè hi hagi cavalcades de Reis malgrat la pandèmia de la covid-19. Ho ha avançat la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, en una entrevista a l’ACN. “En aquest moment estem treballant perquè hi hagi cavalcades de Reis. No s’entendria que no n’hi hagi”, afegeix. A principis de setembre, l’alcaldessa, Ada Colau, també es va mostrar partidària de mantenir la cavalcada i adaptar-la a les mesures sanitàries. L’Ajuntament, de fet, ja ha apostat per mantenir altres cites culturals del calendari com la Mercè, o el festival Grec.

Segons ha explicat Ponsa, una comissió treballa per donar pautes genèriques “amb una visió més general” perquè cada ajuntament les pugui adaptar a la seva realitat. En aquest sentit, ha defensat que “els Reis han de venir i els infants han de poder gaudir-ne”. “Hem de mirar com ho farem, però segur que les farem”, insisteix.

Sobre les pautes, ha avançat que són recomanacions de com es pot fer una cavalcada i ha suggerit que, si bé hi ha el costum que les cavalcades passen a determinades hores, potser es pot fer amb més “amplitud horària”, mentre que d’altres miren de fer-ho potser en espais grans i que la gent tingui la distància. Ponsa ha explicat que hi ha ajuntaments que ja tenen les propostes més o menys treballades que ara s’estan mirant en conjunt i que, si se’n poden “extreure unes certes recomanacions, es facilitarà la feina als ajuntaments”.

Pastorets i concerts de Nadal, també

La consellera explica que també es podran fer representacions nadalenques tradicionals com ‘Els Pastorets’ o els concerts de Nadal “en la forma que sigui”, i ha dit que està trobant en el sector “propostes interessantíssimes” i molt elaborades i pensades. “Tothom està pensant com ens hem de reinventar”, ha dit la consellera, que considera que la cultura hi ha de ser, i que els seus treballadors han de poder “viure d’això, tenir uns sous dignes i no deixar caure ningú”.