Àlex Gorina ha explicat que la decisió de premiar ‘Ciutat morta’ es va prendre analitzant la qualitat del film, la “responsabilitat envers la ciutat i la seva representativitat“, i ha valorat que la pel·lícula no es limiti a recollir uns fets sinó que “activi coses” i participi d’un moviment determinat.

Segons el president del jurat, el debat que van tenir a l’hora d’atorgar-li el premi va ser “molt intens, molt raonable i molt responsable”. Gorina ha recordat que, tot i que és l’Ajuntament qui atorga el guardó, delega en un jurat la decisió en cadascun dels premis.

El crític de cinema i presentador de televisió ha explicat que el jurat no ha rebut “en absolut” cap pressió per part del consistori. En relació amb els dubtes que els creadors del documental van expressar sobre si recollirien el premi, Gorina ha expressat “que facin el que creguin que han de fer, perquè el premi el tindran de tota manera”.

Àlex Gorina ha afirmat que admira “moltíssim” el treball de ‘Ciutat morta’ i ha asseverat que “històricament no hauria estat comprensible que no fos el títol triat aquesta temporada”.