La memòria de les arts efímeres. Documentar el passat per construir el futur de les arts escèniques” és el títol de l’exposició que revela part dels fons del MAE. S’hi poden veure objectes acumulats des que es va crear, l’any 1923, a partir d’adquisicions i de donacions de diferents col·leccions d’institucions i particulars.

D’aquesta manera, l’Institut del Teatre recupera un espai expositiu permanent a la seu ubicada a la plaça de Margarida Xirgu, a Montjuïc. En aquesta mostra s’hi poden veure objectes relacionats amb l’escenografia, la dansa, el text, els actors o els titelles. L’objectiu és fer una mena de viatge a través del temps, que comença el 1879 i acaba l’any 2000, de manera que abasta 10 espectacles diferents.

Els objectes exposats pertanyen a les obres ‘De la terra al sol’, espectacle de 1879 amb escenografia i vestuari de Francesc Soler i Rovirosa; ‘El capvespre dels déus’, de Richard Wagner (Gran Teatre del Liceu 1901); escenografia d’Oleguer Junyent i Fèlix Urgellès; ‘La baiadera’, espectacle datat el 1915 amb la ballarina Tórtola Valencia; ‘Terra baixa’, d’Àngel Guimerà, estrenada el 1897;  ‘Sant Jordi i el drac’, de la Companyia Marionetas de Barcelona de H. V. Tozer (1945); ‘Ronda de mort a Sinera’ de la companyia Adrià Gual a partir de l’obra d’Espriu (1965); ‘Quiriquibú’, de Joan Brossa, amb figurins i esbossos de Fabià Puigserver (1976); ‘Antaviana” de Dagoll Dagom, sobre contes de Pere Calders (1978); ‘Suz/O/Suz’, de La Fura dels Baus (1985), i ‘Useless. Information meets boy’, de la Companyia Gelabert-Azzopardi (2000).