Què té a veure Barcelona amb la postura sexual coneguda com “el salt del tigre”? Quins animals estan representats als panots Gaudí? Per què hi ha un mamut al Parc de la Ciutadella? Aquestes són tres de les moltes preguntes que es fa Anna-Priscila Magriñà sobre la ciutat. Les respostes es troben al seu nou llibre ‘Triviacat Barcelona’, d’Angle Editorial.

El “Triviacat” és una col·lecció de llibres de diferents àmbits, i el ‘Triviacat Barcelona’ n’és una de les darreres novetats. Es tracta d’un recull de preguntes i respostes curioses sobre la ciutat, escrit per Anna-Priscila Magriñà, autora també dels llibres ‘1.001 curiositats de Barcelona’, amb Sílvia Suárez, i la ‘Guia xafardera de Catalunya’.

Aquestes són algunes de les qüestions que planteja: cap on assenyala el dit de l’estàtua de Colom? Qui va obrir el primer restaurant xinès de Barcelona? Per a qui es van fer les primeres pel·lícules pornogràfiques gravades a Barcelona? Quina tipografia fa servir el plànol de la xarxa de metro de Barcelona? Quant va pagar Jordi Sabater Pi pel Floquet de Neu per portar-lo a Barcelona el 1966? Des de quan tenim coloms a la plaça Catalunya? El llibre estableix diverses opcions de resposta. La correcta l’expliquen, de forma divertida, autors especialistes de cadascun dels temes tractats.