Amb el sol encara resplendent, la veu prima de Cat Power va encetar les actuacions en un dels dos escenaris principals, el Deezer. És el nom de l'empresa que ha desenvolupat l'aplicació per a mòbil del festival. LEO NASCIMIENTO, Deezer Espanya "A través de nuestra aplicación puede enterarse de toda la programación del festival y además escuchar los artistas, participar en juegos dónde puede ganar premios..." Abans de Cat Power havien actuat Quart Primera i El Petit de Cal Eril, i poc després ho va fer Pau Vallbé en un dels escenaris petits. El Cruïlla pretén internacionalitzar-se, com el Sónar o el Primavera Sound, però la percepció general és que, per sort, és un festival menys massificat i més proper... fins i tot més nostrat, amb el permís dels Minyons de Terrassa. "No hay tanta gente como en otros festivales, está al lado de Barcelona... y la música es muy diversa." "Aquest és més casolà, més d'aquí, com més proper...El Primavera, molta gent, molta gent estrangera..." A favor d'aquesta edcició s'ha de dir que molts dels concerts són únics a l'Estat espanyol. És el cas de Cat Power, Suede, James Morrison o Billy Bragg. Tot i no ser cap de cartell, el deixeble de Woodie Guthrie va demostrar el poder de convocatòria del seu combatiu cançoner.

Enguany el Cruïlla ha apostat per internacionalitzar el festival, i això s’ha notat amb els caps de cartell que, aquesta nit passada, han omplert els cinc escenaris repartits pel Parc de Fòrum.

Al capvespre, amb la fina veu de Cat Power es va donar el tret de sortida a un seguit de concerts únics i exclusius a l’Estat espanyol. Com va ser el cas del novaiorquès Rufus Wainwright, James Morrison o els britànics Suede. La banda de Brett Anderson, tot i que ha estat 11 anys sense publicar cap àlbum nou, va fer les delícies dels assistents rememorant els seus clàssics del pop rock britànic.

 

Segona tongada de concerts

Aquest dissabte tindrà lloc una de les actuacions més esperades del Cruïlla 2013, el concert de Snoop Dogg. El raper californià repassarà tant els seus temes més coneguts com el nou disc, també en un únic concert a l’Estat. Pel que fa als grup de casa, Els Catarres seran els encarregats d’obrir la jornada i a les 20.45 serà el torn de Joan Dausà. El grup Morcheeba ha triat el Cruïlla per fer el seu únic concert a tot l’Estat i presentar les cançons del nou disc, que sortirà a la venda al maig. Els concerts encarregats de tancar el festival seran Tego CalderónTiger Menja Zebra.