El Busker's pedala a tota màquina perquè soni la música. En aquest cas, la dels barcelonins Buritaca, que prescindeixen de bateries i corrent elèctric i opten per un generador ben curiós. Dura tasca, la d'aquest membre del grup que, ens comenta, no toca cap instrument. Davallant pel passeig de Borbó trobem els italians Baciamolemani, que com el seu nom indica, són de l'illa de Don Vito Corleone. ENRICO GIURDANELLA, guitarrista de Baciamolemani "Somos de Sicilia. Tocamos principalmente en escenarios pero también nos gusta mucho esto de la calle porque te fundes con el público, con la gente, y hay más cercanía." El Busker's és l'únic festival de música al carrer gratuït que se celebra a Catalunya i a Espanya. Itàlia és, de fet, el país on aquest certamen té més tradició. MÍRIAM MARINÉ, directora del Busker's Festival "El més antic és el de Ferrara, i només a Itàlia hi ha més de 250 festivals Busker's, de músics de carrer on no hi ha infraestructura i després passen la gorra. D'arts de carrer." En cada enclavament hi actuen alternativament dos grups. Després de la sessió dels sicilians, els curiosos s'amunteguen per veure El Puntillo Canalla Brass Band, la nota felliniana del certamen. Una fanfara de poble, més concretament d'El Espinar, província de Segovia. Com que és una banda de metalls, sona molt diferent a la resta. I és que el fet que la selecció dels grups en primi la fusió, acaba paradoxalment, homogeneitzant una mica la festa. Cada any hi ha més gent que ve expressament a la Barceloneta. En 7 anys, el Busker's ha aconseguit situar-se com una de les cites musicals de l'estiu barceloní. Us ho ha explicat Victor Giralt Jonama.

En aquesta edició, el grup La Pegatina donarà suport a la música de carrer, seran els padrins del festival. També s’ha programat un cicle de cinema a l’aire lliure al castell de Montjuïc amb concert previ i activitats artístiques infantils al Mercat de la Barceloneta. El festival tindrà 12 punts de música al carrer de manera simultània distribuïts pel passeig de Joan Borbó, la plaça del Mar, la plaça de la Barceloneta, el passeig Marítim i el passeig Mare Nostrum.

És l’únic festival de música al carrer gratuït que se celebra a Catalunya i a Espanya. Aquest és un festival equitatiu (“a la gorra”), és el públic qui decideix quina quantitat aportar-hi i pot donar els diners directament al grup que vulgui quan passen la gorra. També és solidari, ja que quan es col·labora amb el festival s’està donant suport als projectes socioculturals que desenvolupa La casa amarilla, associació cultural sense ànim de lucre per a l’apropament entre les culturaes llatinoamericana i catalana.