Tranquil·litat. Ningú no diria que falten només onze dies per donar el tret de sortida a la Festa Major de Gràcia. Els veïns del carrer de Camprodon, però, ho tenen tot a punt en el seu local. Després de sis anys sense engalanar el carrer, aquest any hi tornen. ANTONIO MOYA, president del carrer de Camprodon "Aquest any en fem perquè tenim molta juventut, molta gent gran que també volien fer festa major i fem una recopilació de fotografies del carrer de festa major, des de l'any 31 fins enguany." Un altre carrer que s'ha animat a participar-hi és el de Ciudad Real, que després de sis festes majors, aquest any s'ha decidit a fer-ho amb l'ajuda dels nouvinguts. JAY NODEN, veí del carrer de Ciudad Real "Nunca he participado así, como vecino. La verdad es que te hace sentir muy unido a tu calle y a tu lugar. Yo soy más el que usa las manos, con las cosas más grandes como los árboles, ahí estoy involucrado yo." Unes festes que després dels bons resultats dels darrers anys, apostaran de nou pel gran nombre d'activitats diürnes, familiars i de petit format. Des de l'organització es vol mantenir aquest model tot i rebre menys subvencions. RICARD ESTRUCH, president de la Fundació Festa Major de Gràcia "Nosaltres hem procurat fer amb una mica menys de pressupost el mateix. I estem contents de com ens ha sortit. La Festa Major serà tant lluent com sempre." I per garantir el bon funcionament de les festes, evitar actes incívics i el compliment d'horaris en les activitats nocturnes, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra patrullaran pel barri conjuntament. Enguany la pregonera és la periodista i gracienca de tota la vida Laia Ferrer.

Aquest dijous s’ha presenta la Festa Major de Gràcia 2011. La festa començarà el dia 15 d’agost i s’allargarà fins al 21. Entre les novetats, hi destaca la participació de 19 carrers en el concurs de guarniments. Se n’han afegit tres -Joan Blanques, Ciudad Real i Campodron- i se n’ha retirat un -Bruniquer-.

Com l’any passat, s’ha establert un límit horari a totes les activitats amb l’objectiu de potenciar les activitats diürnes i reduir les nocturnes, que provoquen soroll i molesten els veïns. Els horaris de la festa als carrers serà fins a les 2 h en dies feiners i vigílies de feiners i fins a les 3.30h els divendres i dissabtes. A les places -Sol, Revolució i Diamant-, l’horari límit serà la 1 h.

També com l’any passat, es posaran limitadors per controlar el so en diferents punts de la festa. S’instal·laran aparells en 10 espais i també es controlarà el nivell de so a les places.

Aquest any es vol reforçar la seguretat, tant dels participants com dels guarniments. Per això, i com a prova pilot, es protegiran els aparadors de les botigues de la travessera de Gràcia durant la cercavila de Cultura Popular del dia 15 d’agost.