festa major poble-sec 2022
Imatge: Manu González

El toc de festa i el pregó marquen l’inici de la Festa Major del Poble-sec 2022. Després de dos anys diferents per la covid, la celebració es pot fer aquest any sense restriccions. Carrers i places tornen a omplir-se d’activitats durant 10 dies, a partir d’aquest divendres, 15 de juliol, i fins al diumenge 24.

Els primers a sortir a commemorar la festa seran les entitats culturals catalanes que participen en el toc de festa: giga, figures i música que arrencaran a la plaça dels Ocellets a les 19.30 h. Una hora i mitja després, a les 21 h, dos sanitaris que han treballat en primera línia durant la pandèmia, Soraya Donoso i Jordi Altirriba, prendran la paraula en el pregó de festa major.

Gegants, sopars, concerts i castell de focs

A partir d’aquí, gegants, sopars populars, concerts o activitats infantils, entre d’altres, formen l’oferta festiva. El darrer plat fort arribarà l’últim dia, el diumenge 24, a les 21.30 h, amb el castell de focs.

La bandera del Poble-sec, als balcons

Una de les novetats d’aquesta festa major és la creació del domàs poble-sequí, amb el qual es vol fomentar l’orgull de pertinença al barri. L’objectiu és que els veïns col·loquin la banderola als balcons mentre durin les festes.

Els colors del domàs representen la diversitat dels quatre veïnats del Poble-sec i l’escut inclou diverses icones del barri com les Tres Xemeneies, la silueta de la muntanya de Montjuïc o el mar. A més, hi ha també dues inscripcions: “1869”, en record de l’any de creació del barri, i “ZP” (zona polèmica), en referència a la zona que no es va poder construir fins que es va derogar una llei militar que ho impedia.