(ACN/redacció) Ada Colau ha assistit aquest dijous a l’arrencada del Primavera Sound al recinte del Parc del Fòrum. Durant la visita l’alcaldessa ha defensat Barcelona com a seu “indissociable” del festival. “Ens l’estimem moltíssim”, ha afirmat.

L’alcaldessa també ha subratllat que, després del parèntesi per la pandèmia, el consistori ha treballat molt “perquè aquest any funcioni millor que mai”. També ha reiterat que ja es negocia amb els organitzadors un nou contracte per mantenir el certamen a la capital catalana, després que el festival hagi criticat el tracte que suposadament rep del consistori. Colau ha defensat que l’esdeveniment musical està “vinculat” a la ciutat i a “aquest lloc meravellós al costat del mar, que no es pot comparar amb cap altra ubicació possible”.

Accés al Primavera Sound
Cues al Primavera Sound 2022

El petó de Colau i Ayuso

El recinte del Parc del Fòrum acull aquest any, a banda de les nombroses actuacions musicals, un mural de grans dimensions que mostra l’alcaldessa de Barcelona i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, fent-se un petó a la boca, emulant els protagonistes del famós mural pintat al mur de Berlín, el secretari general rus Leonid Bréjnev i el líder de l’aleshores Alemanya Oriental Erich Honecker, amb motiu del 30è aniversari de la República Democràtica Alemanya.

Colau ha celebrat que “l’art provoqui” i ha subratllat que li “encanta la llibertat d’expressió”. I a l’entorn del que genera la imatge, l’alcaldessa de Barcelona ha recordat que sempre ha “defensat que Barcelona i Madrid s’estimen” i que tenen “mil llaços i vincles” culturals, històrics o afectius. “El que em sap greu és que hi pugui haver algunes dirigents que vulguin confrontar les nostres ciutats. No m’hi trobaran”, ha reblat.

Mural Ayuso y Colau petó Primavera Sound
Imatge del mural on es veu Colau fent un petó a Ayuso

Acord per garantir la continuïtat del Primavera Sound a Barcelona

Aquesta tarda, el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Jordi Martí, ha assegurat que el consistori ha traslladat a l’organització del Primavera Sound un acord per garantir el certamen durant quatre anys. Després que un dels directors del festival hagi acusat el govern municipal de veure’l com una “molèstia” i de dir que Barcelona no els vol, Martí ha afirmat no entendre la queixa i l’ha atribuït als “nervis” de l’organització els moments previs a l’estrena de la nova edició.

També ha explicat que els han proposat “dates concretes” per celebrar el certamen i ha celebrat el clima de “diàleg” i “bona entesa”. Martí ha concretat que la intenció és mantenir el festival al Parc del Fòrum i ha indicat que esperen una resposta a la proposta de l’Ajuntament.