El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona ha fet una proposta als responsables del Primavera Sound per fixar les dates de les properes quatre edicions. “Hem proposat unes dates concretes per equilibrar l’oferta tenint en compte que el Primavera obre la temporada de festivals”. L’objectiu, ha dit, és “tenir un acord de més llarga durada, com ells ens havien demanat”, ha concretat Martí. També ha concretat que la proposta és mantenir-lo al Parc del Fòrum. Ara el consistori espera la resposta del festival.

Martí també ha respost a les paraules del codirector del festival Gabi Ruiz, que aquest dimecres va tornar a amenaçar de marxar de Barcelona, va assegurar que “Barcelona no ens vol” i que “ens tracten com una molèstia”. El tinent d’alcalde ha dit que no entén la queixa i no sap a què es refereix concretament. “No sé imaginar quin és el problema insalvable perquè el festival no pugui continuar a la ciutat”, ha dit. Martí ha afegit que espera que les paraules del director siguin fruit “dels nervis dels moments previs a l’inici del festival”.

El Primavera Sound 2022 ha arrencat aquest dimecres amb els primers concerts del Primavera a la Ciutat. Al Parc del Fòrum, en canvi, les actuacions comencen aquest dijous, 2 de juny. La programació s’allargarà fins al dia 12. De cara a l’any que ve, però, el festival es dividirà en dues ciutats, Barcelona i Madrid, i els organitzadors no descarten traslladar-lo definitivament a la capital de l’estat, on asseguren que han tingut una rebuda “impressionant”.