Bicitaxis Barceloneta
foto: Nuri Escurriol

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona està ultimant un decret per restringir els bicitaxis “en espais concrets”. La intenció del govern municipal és que la normativa entri en vigor aquest estiu. Collboni ho ha explicat després de la Comissió Mixta entre Ajuntament i Generalitat, en què el govern català ha acceptat crear una comissió amb l’objectiu de prohibir l’activitat dels bicitaxis, tal com va reclamar el ple.

Collboni no ha volgut avançar més detalls del decret, que s’anunciarà en els propers dies. Tot i això, ha afirmat que el consistori intensificarà la pressió policial perquè es compleixi aquesta nova normativa, i es posarà èmfasi especial en “aquells que actuïn en la il·legalitat”. El primer tinent d’alcalde ha reiterat que els bicitaxis “no tenen res a veure amb Barcelona” i que generen problemes d’ocupació de l’espai públic, precarietat i inseguretat.

Barcelona no ha de perdre temps ni diners en una activitat que no aporta valor a la ciutat
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

Una comissió per prohibir l’activitat

En la compareixença posterior a la Comissió Mixta, Jaume Collboni ha celebrat que la Generalitat hagi acceptat “des de la comprensió”, crear una comissió per prohibir l’activitat econòmica dels bicitaxis “a mig termini”. Aquest espai tindrà tres àmbits de treball: seguretat, transport i mobilitat. L’alcaldessa Ada Colau ha dit que la regulació d’aquesta activitat és “una bona notícia” perquè sigui “sostenible, equilibrada i positiva”.