La portaveu del grup de ciutadans a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha acusat Ada Colau d’encapçalar “una política de turismofòbia en contra dels creuers i dels visitants de la ciutat”. Guilarte ha afegit que el seu grup està totalment a favor de la presència dels creueristes i que el sector camini cap a la sostenibilitat mediambiental, que també afecta el turisme. Tot i això, es mostren contraris a la proposta de gravar els creuers i vaixells, ja que creuen que abans d’imposar taxes i sancions a les empreses “s’han de donar facilitats” per fer la transició.

La portaveu de Ciutadans ha volgut remarcar que estem en procés de recuperació d’una pandèmia, que els turistes són un actiu per recuperar l’economia de Barcelona i que sectors com la restauració, el comerç o els taxistes necessiten els visitants de la ciutat.

També ha reclamat a l’alcaldessa que el govern municipal treballi per posar fi a l’incivisme, que l’Ajuntament faci complir les normatives perquè, tant barcelonins com visitants, respectin la ciutat i se sancioni els incívics, una tasca que segons Guilarte “és competència i responsabilitat de la Sra. Colau”. “En comptes de tirar pilotes fora hauria de sancionar a qui incompleix i garantir que el turisme que ve a Barcelona pugui gaudir d’una ciutat segura i amb una oferta de qualitat”.