L’any passat es va consumar l’escissió d’una part de la gran família Raluy amb la nova companyia Raluy Legacy, que va romandre més de dos mesos al Moll de la Fusta. Ara torna el més tradicional Circ Històric Raluy. Entre els fitxatges internacionals hi ha el còmic rus Val de Fun o la contorsionista Quincy Azzario, guanyadora d’un Clown de Plata al Festival de Montecarlo, un equivalent als Òscar en el món del circ.

El Circ Històric Raluy s’instal·la novament al Moll de la Fusta coincidint amb les dates nadalenques i fins al 18 de febrer.  Ho fa amb ‘Fortius’, una picada d’ullet a una figura avui gairebé anacrònica del circ, com és el forçut. Una manera d’afermar el segell distintiu del Raluy, el de la tradició. El número de força és a càrrec d’Artur Robin, tot i que també en desplega la parella d’acrobàcies mans a mans dels hongaresos Zoltan i Gergely. Tan espectacular com aquests darrers el número d’antipodisme de Quincy Azzario, que va guanyar, amb la seva germana, un Clown de Plata al Festival de Montecarlo.

L’humor el posen el rus Val de Fun, un talent de l'”slapstick”, o cascada en català, i  els pallassos de la casa Globó i Francis Raluy. També de la casa Rosa Raluy fent equilibris amb el monocicle… Manquen, però, les intrèpides Kimberley i Jillian Giribaldi Raluy, contractades pel Circ d’Hivern de París. Intervé en canvi el seu pare, William Giribaldi, amb un número de malabars.