Jordi Sierra i Fabra va saber, amb tan sols vuit anys, que volia ser escriptor. Des d’aleshores no ha deixat de treballar i, ell mateix confessa que, sense saber com, s’ha convertit en l’escriptor amb més obres publicades de l’Estat espanyol. La producció de Sierra i Fabra és molt variada: des de novel·la històrica fins a llibres sobre música, però la seva gran especialitat són els llibres infantils i juvenils. Les seves obres han estat traduïdes a més de 20 idiomes i són llegides per milers d’alumnes d’Espanya i Llatinoamèrica. Aquest Sant Jordi presentarà cinc llibres: ‘Sombras en el tiempo’ (premi Novela Ciudad de Torrevieja), ‘Ocultos’, ‘L’estran’ (premi Barcanova), ‘Sonidos del corazón’, i ‘El drac, la princesa, Sant Jordi i la rosa’.

Sierra i Fabra s’ha convertit en els darrers anys en un autor força reconegut. Les seves obres es troben entre les deu més llegides a les escoles juntament amb les de Pío Baroja, Federico García Lorca o Gabriel García Márquez, entre d’altres. Però per a en Jordi les etiquetes són incòmodes. Assegura que escriu perquè li agrada i que, per a ell, el reconeixement més important és ser l’autor juvenil més sol·licitat a la majoria de biblioteques espanyoles.

Tot i la trajectòria literària extensa, Sierra i Fabra continua presentant-se a concursos literaris. La seva motivació és aconseguir ingressos per a les fundacions que manté amb els seus diners tant a Barcelona com a Colòmbia (Medellín). Els premis que ha guanyat durant els darrers anys li han permès comprar un local per establir una seu a Barcelona, al barri de Sants, on oferiran classes gratis a nens que volen ser escriptors  i crearan un centre cultural.