El Cercle Artístic de Sant Lluc mostra la seva exposició anual la “Col·lectiva” amb un centenar d’obres d’una vuitantena de socis de l’entitat. Gravats, pintures, dibuixos, escultures i instal·lacions de tota mena d’estils, una expressió de tot l’univers que conforma aquesta històrica entitat barcelonina. Es podrà visitar fins al 5 d’octubre al Dipòsit del Rei Martí, situat a prop de la Torre Bellesguard.

Una oportunitat per veure el Dipòsit del rei Martí

El Dipòsit del Rei Martí és un espai cultural que només obre de forma esporàdica. Es tracta d’una sala hipòstila de 600 metres quadrats. És d’estil modernista i es va construir al segle XIX com a dipòsit d’aigua. Es va descobrir fa 20 anys i l’Ajuntament en fa tres que el va convertir en un espai polivalent que només es pot visitar quan hi ha alguna exposició temporal.

Cercle Artístic de Sant Lluc, entitat històrica

Sant Lluc és una entitat artística de la ciutat amb 126 anys per on han passat artistes com Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch o Joan Miró. Es va crear com a reacció a l’humor anticlerical del modernisme i al Cercle Artístic de Barcelona, tot i que actualment s’ha modernitzat i està obert a la tota la ciutadania, tant a artistes com aprenents. També vol potenciar la participació d’estudiants i de joves amb preus més econòmics.