cercavila sant medir 2024 gracia

La festa de Sant Medir 2024 se celebrarà aquest dissabte, 2 de març, a la Vila de Gràcia. Les colles que participen d’aquesta tradició que endolceix el barri recorreran, al matí, diversos carrers llançant caramels. Entre les vies principals del recorregut hi ha la travessera de Gràcia. Actualment està invertit el sentit de circulació del carrer, amb motiu de les obres del Mercat de l’Abaceria, però les colles podran anar en sentit Besòs de manera excepcional per arribar al passeig de Sant Joan com es fa habitualment.

L’alternativa era sortir del barri

Durant la jornada del pregó de Sant Medir, les colles van llegir un manifest públicament a la plaça de la Vila per demanar l’accés a la travessera de Gràcia, que en un principi s’havia denegat i que el districte ha acabat concedint. El carrer de la Llibertat, que també ha canviat de sentit recentment, tampoc era una opció per arribar al passeig de Sant Joan. L’alternativa, expliquen des de la Federació de Sant Medir, era sortir del barri i passar per l’avinguda Diagonal, “cosa que no té cap mena de sentit”.

Els carruatges, cavalls i camions, des d’on els romeus reparteixen caramels, podran passar per aquesta via al matí, entre les 9.30 i les 13.30 h. Arribaran davant la seu del districte amb les autoritats, a la plaça de la Vila, a partir de les 10 h. Cada colla té un recorregut que es pot consultar al web de Sant Medir.

Canvi de dates de la festa de Sant Medir

Sant Medir sempre se celebra en dia laborable, però aquest any el 3 de març cau en diumenge i per això s’ha canviat de data, com marca la tradició. La festa se celebrarà l’1 de març a Sarrià, el 2 de març a Gràcia i a Sant Gervasi, i el 10 de març a la Bordeta.