Els conductors que han circulat aquest dissabte per la travessera de Gràcia s’han trobat amb uns canvis de mobilitat que alguns no esperaven. En aquest primer dia del canvi de sentit de la travessera de Gràcia, alguns transportistes han assegurat a betevé que ara la ruta que han de fer és més llarga, mentre que un altre s’ha mostrat desorientat perquè el GPS no indicava els nous sentits de circulació per les obres del Mercat de l’Abaceria.

Així serà la mobilitat a la travessera de Gràcia

Per tal de facilitar l’entrada de camions a les obres del futur Mercat de l’Abaceria, a partir d’ara els conductors que vagin per la travessera de Gràcia només podran anar en sentit Llobregat en el tram comprès entre el carrer del Torrent de l’Olla i el passeig de Sant Joan. En canvi, la travessera manté el doble sentit en el tram que va des del passeig de Sant Joan fins a Joanic. També canviarà de sentit el carrer de Ciudad Real, entre la travessera de Gràcia i el carrer de Ramón y Cajal.

Totes aquestes alteracions en la mobilitat, obliguen a modificar el recorregut del Bus del Barri 114, que deixa de passar per l’eix Llibertat-Monistrol i es desvia per Còrsega, Pau Claris i Rosselló.

Valoracions contraposades de veïns i comerciants

Els veïns ja fa temps que s’oposen als canvis de mobilitat. La Plataforma Veïnal de Gràcia ha tallat el carrer de la Llibertat per denunciar que les alteracions de mobilitat poden comportar la pèrdua d’un vial pacificat que afavoreix la vida al barri com és el carrer de la Llibertat.

En canvi, la Unió de Botiguers de Travessera de Gràcia i Casc Antic veu amb bons ulls els canvis perquè, segons assegura el president de l’entitat, David Rodríguez, serviran per reduir el volum de vehicles que circulen a diari per travessera. A més, Rodríguez obre la porta a mantenir els nous sentits de circulació al barri un cop acabi la reforma del mercat.

Tallada la travessera de Gràcia per fer els canvis de mobilitat

Per dur a terme tots aquests canvis en la mobilitat, aquest dissabte al matí s’ha tallat la travessera de Gràcia, entre els carrers del Torrent de l’Olla i Bailèn. Diumenge els treballs continuaran en el tram de la travessera que va des de Bailèn fins a Roger de Flor. S’habilitarà només un carril en sentit Llobregat, mentre que el sentit Besòs, el trànsit es desviarà pels carrers de Bailèn, Indústria i el lateral Besòs del passeig de Sant Joan.