Llibres amagats als arbres per celebrar un aniversari. MERCÈ CANELA, directora de Cavall Fort "La revista va nèixer per difondre la llengua catalana" Va ser una peça clau per a la divulgació de la cultura catalana en ple franquisme i va servir per impulsar la literatura infantil i juvenil en català. JOAQUIM CARBÓ, escriptor "Hi escric des del primer número." Hi han escrit Pere Calders o Josep Vallverdú i, fins i tot Joan Miró en va fer una portada. Les tires còmiques i la il·lustració també han marcat la línia de la revista. FINA RIFÀ, il·lustradora "Vaig començar des del tercer 'Cavall fort' i faig 50 anys." I la festa d'aniversari s'ha omplert de futurs il·lustradors. ALBA "Llegeixo 'Cavall Fort' perquè és una revista molt interessant." Al llarg de mig segle 'Cavall Fort' ha evolucionat i s'ha adaptat als nous temps. Actualment té 13.000 subscriptors i 7.000 més de la revista pels més petits, 'Tatano'.

Els que visitin el Parc hi trobaran els il·lustradors i escriptors de la revista, i també un espai de circ, contes, jocs, actuacions de grups musicals i el lliurament de premis de 50 enigmes de Cavall Fort.

Cavall Fort va néixer l’any 1961 amb un objectiu: estimular el gust per la lectura dels infants i joves, i ensenyar-los a llegir i escriure en català en ple franquisme. Després de mig segle de vida i a través de contes, historietes o tires còmiques, la revista s’ha convertit en un referent de les publicacions al nostre país i en una revista clau de la divulgació de la cultura catalana. No hi han faltat contes de Joaquim Carbó, Pep Albanell, Salvador Espriu o Pere Calders, i les il·lustracions de Picanyol o Pilarín Bayés. I també ha comptat amb col·laboracions puntuals d’Antoni Tàpies o Joan Miró.