cartell festes gotic 2024

Ja hi ha cartell per a la Festa Major del Gòtic, que se celebrarà del 3 al 12 de maig. És obra de la il·lustradora Aitana Giráldez i ha estat escollit entre 58 cartells més per un jurat format per membres del districte de Ciutat Vella i de les entitats organitzadores.

Fantasia i espais reconeixibles del Gòtic

El cartell guanyador el componen diferents imatges que representen espais del barri Gòtic i activitats tradicionals que es duran a terme els dies de la festa major. Giráldez, nascuda a l’Hospitalet, ja ha estat guardonada amb diversos premis i el seu estil il·lustra temes socials i transformadors, i connecta la fantasia amb elements de la vida quotidiana, en què destaquen els colors vius. Actualment, dos dels seus treballs en forma de mural es poden veure a la Biblioteca la Florida, de l’Hospitalet, i a l’estació de metro de Diagonal.

Aquesta és la segona vegada que es convoca el concurs de cartells de la Festa Major del Gòtic, dotat amb un premi de 600 euros. L’objectiu, segons fonts municipals, és impulsar la difusió de la festa del barri, potenciar la creació artística i incentivar la participació d’artistes professionals i emergents per aconseguir una col·laboració ciutadana plural.