World Press Photo 2024
Foto: Mohammed Salem

El World Press Photo 2024 a Barcelona ha fet públic el nom dels guanyadors de la 20a edició que es podrà veure del 8 de novembre al 15 de desembre al CCCB. El fotògraf palestí Mohammed Salem ha guanyat el World Press Photo de l’any amb una imatge impactant sobre les conseqüències de la guerra a la franja de Gaza. La fotografia mostra Inas Abu Maamar sostenint el cos sense vida de la seva neboda Saly, de cinc anys, que va ser assassinada al costat de la seva mare i la seva germana per un míssil que va impactar a casa seva, a Khan Yunis (Gaza).

El fotògraf espanyol Jaime Rojo ha guanyat el premi en la categoria de reportatge gràfic fet a la regió de l’Amèrica del Nord i Centreamèrica, amb una sèries sobre el declivi de la papallona monarca i els que intenten salvar la seva migració entre el Canadà, els Estats Units i Mèxic.

Foto: Jaime Rojo

El fotògraf veneçolà Alejandro Cegarra ha guanyat el premi World Press Photo al projecte de llarga durada sobre la situació dels migrants a Mèxic.

Foto: Alejandro Cegarra

La fotògrafa ucraïnesa Julia Kochetova ha guanyat el premi World Press Photo al format obert amb una pàgina web multidisciplinària com si fos un diari personal que mostra com es conviu amb la guerra.

Foto: Julia Kochetova

La fotògrafa sud-africana Lee-Ann Olwage ha guanyat el World Press Photo al reportatge gràfic de l’any explicant la cura d’una filla al seu pare amb demència a Madagascar.

Foto: Lee-Ann Olwage

La mostra exhibirà els treballs guanyadors, globals i regionals, i tindrà convidats internacionals, activitats complementàries i visites guiades per al públic en general.

Els quatre guanyadors globals han estat triats entre els 24 guanyadors regionals que van sorgir de les més de 61.000 fotografies presentades per prop de 4.000 fotògrafs de 130 països.