La inauguració de la vuitena edició del BCN Film Fest ha començat amb l’estrena mundial als Cinemes Verdi de ‘Casa en flames’ de Dani de la Orden. El director i alguns dels intèrprets, com les actrius Clara Segura i Macarena García han estat els primers en desfilar per la catifa vermella dels cinemes.

La pel·lícula d’un barceloní i rodada en català

Que la primera pel·lícula que inauguri el BCN Film Fest estigui rodada en català i dirigida per un barceloní és tota una declaració d’intencions. Així ho explica el coordinador del festival Àngel Romero: “Per nosaltres és molt important comptar amb una bona participació catalana i ‘Casa en flames’ és un exemple paradigmàtic d’això”.

La cinta narra la història de la Montse (Emma Vilarassau), que vol passar un cap de setmana ideal amb tota la família a Cadaqués… “Al principi sembla que hagi de ser una família normal, però poc a poc la cosa va fent xup-xup, i al final esclata. És una família amb els seus clarobscurs. El personatge que encarna l’Emma ho dinamita tot, però cada membre fa el seu viatge emocional”, detalla Dani de la Orden.

Primeres pel·lícules i Meg Ryan a Barcelona

A les 12.30 h d’aquest dijous ja s’ha fet la primera projecció amb públic, a la sala Verdi 4, de la pel·lícula de la secció oficial ‘Una qüestió d’honor’, del director i actor francès Vincent Pérez. Pérez estarà a Barcelona el 19 d’abril, a les 19 h, a l’Institut Francès, i el 20 d’abril, a les 17.30 h, a la sala Verdi 1.

Divendres, 19 d’abril, el festival seguirà amb les seves cintes a competició, entre les quals la històrica ‘Escanyapobres’, d’Ibai Abad. Serà a les 9.45 h, a la sala Verdi 1, el film explica l’arribada del tren a un poble aïllat del s. XIX que, a banda del progrés, també portarà a un personatge fosc i usurer.

La ‘Gran escapada‘, d’Oliver Parker, tancarà les projeccions a les 19.45 h a la sala Verdi 4. La pel·lícula té com a protagonista al gran Sir Michael Kane i explica com aquest es reuneix amb un grup de veterans de la Segons Guerra Mundial a una platja de Normandia per rememorar els seus camarades caiguts.

Dissabte, 20 d’abril, a les 10 h a la sala Verdi 1, es podrà veure la pel·lícula ‘Lo que sucede después”, dirigida, escrita i protagonitzada per Meg Ryan. Serà l’avantsala per poder veure en persona l’actriu a les 20.45 h a la sala Verdi 1.

Ens hem d’anar fins al dijous 25 d’abril quan el festival a primera hora del matí projectarà la darrera pel·lícula de J. A Bayona, ‘Caída libre’. El mateix dissabte, a les 21.30 h, ell i part de l’equip, com l’actriu Belén Rueda, faran acte de presència a la sala Verdi.

Premi d’honor a Richard Linklater

El director americà Richard Linklater, que ens va sorprendre el 2014 amb la pel·lícula rodada durant 12 anys, ‘Boyhood’, rebrà a la sala Verdi, el 26 dabril a les 20 h, el premi d’honor del festival. Linklater també ens porta el seu darrer film ‘Hitman’, la compra econòmicament més alta de Netflix d’aquest 2024 amb una inversió de 20 milions d’euros, després de triomfar als festivals de Toronto i Venècia.