Ja està tot a punt per donar la benvinguda a les Festes de Santa Eulàlia, que, des d’aquest divendres i fins dilluns, ompliran d’activitats Barcelona en la celebració de la seva festa major d’hivern. Com ja és habitual, el pregó de l’alcaldessa, Ada Colau, aquest dijous al matí a la plaça de Sant Jaume és la mostra més evident que la festa està a punt de començar.

Ada Colau, davant de tots els nens de tercer, quart i cinquè de primària de diferents escoles que han omplert la plaça, ha volgut recordar el tema proposat (i treballat durant mesos) pels mateixos estudiants aquest any: el dret al joc i a l’esbarjo i la reivindicació de Barcelona com a ciutat per a poder-hi jugar.

L’alcaldessa els ha donat la raó i ha dit que Barcelona necessita més parcs, més temps lliure, més natura i menys contaminació.

Un cop llegit el pregó, escenaris a punt i penó penjat al balcó del consistori, ara sí que ja es pot dir que tot està a punt perquè aquest divendres comenci la festa, que aquest any homenatja l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, una de les impulsores de la recuperació d’aquestes festes.