Aquest divendres engega la festa major d’hivern i el pregó que ha llegit l’alcaldessa aquest dijous al matí és una mostra de l’arribada imminent de les Festes de Santa Eulàlia. L’edició d’aquest any gira entorn del dret dels nens al joc i l’esbarjo, tal com ha expressat Ada Colau en el seu discurs.

Ja està tot a punt per donar la benvinguda a les Festes de Santa Eulàlia, que, des d’aquest divendres i fins dilluns, ompliran d’activitats Barcelona en la celebració de la seva festa major d’hivern. Com ja és habitual, el pregó de l’alcaldessa, Ada Colau, aquest dijous al matí a la plaça de Sant Jaume és la mostra més evident que la festa està a punt de començar.

Ada Colau, davant de tots els nens de tercer, quart i cinquè de primària de diferents escoles que han omplert la plaça, ha volgut recordar el tema proposat (i treballat durant mesos) pels mateixos estudiants aquest any: el dret al joc i a l’esbarjo i la reivindicació de Barcelona com a ciutat per a poder-hi jugar.

L’alcaldessa els ha donat la raó i ha dit que Barcelona necessita més parcs, més temps lliure, més natura i menys contaminació.

Un cop llegit el pregó, escenaris a punt i penó penjat al balcó del consistori, ara sí que ja es pot dir que tot està a punt perquè aquest divendres comenci la festa, que aquest any homenatja l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, una de les impulsores de la recuperació d’aquestes festes.