Per celebrar els 50 anys de trajectòria artística, Carlos Pazos proposa una doble mirada cap al seu treball, però també sobre la seva trajectòria vital, indestriable del seu quefer com a artista.

És la segona exposició individual de Carlos Pazos a ADN Galeria. Un artista que es va donar a conèixer per primera vegada el 3 de gener del 1970 a la sala d’exposicions de l’Ateneu Barcelonès. El 2004 li van atorgar el Premi Nacional d’Arts Plàstiques.

Ziga-zagues en el temps

Des de l’actualitat, l’artista projecta una mirada escrutadora sobre tot el que el va interessar de jove, quan tenia 18 o 19 anys, i tot el que va quedar pendent. L’artista uneix en ziga-zaga passat i present i segueix preguntant-se què és l’art i intenta contestar aquesta pregunta sense resposta i amb molts dubtes, que continua posant sobre la taula. Ho resumeix el títol de la mostra: “Interrogantes suspendidos o Déjà vu?”.

Recuperació d’idees de joventut

Proposa un viatge a través del qual recupera algunes idees primerenques i les duu a terme, combinades amb petites escenografies. Tampoc no falten les referències a artistes com Dalí o Duchamp, o peces inspirades per Yves Klein, Piero Manzoni o Bruce Naumann que, mig segle més tard, conviden a un diàleg més profund amb la seva obra.

Una reflexió sobre l’art i la vida

La mostra és una reflexió sobre l’art i ell mateix, i com s’han anat creuant al llarg de mig segle. Humor i drama s’uneixen per fer emergir un Pazos amb múltiples màscares. Les ficcions que crea li permeten aprofundir en la realitat a través de col·leccions d’objectes amb la seva característica estètica kitsch. La mostra es pot veure fins al 22 d’agost a ADN Galeria.