El sector dels clubs també està patint les conseqüències de la covid-19. Amb l’objectiu de salvar l’escena musical actual neix la plataforma United We Stream (UWS) Barcelona. Es tracta d’un concepte que arriba des de les principals ciutats d’Alemanya, on va sorgir la plataforma de “streaming” fundada per la Club Comission, que s’ha anat expandint per tot el món.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la comunitat de clubs, promotors i artistes per crear un espai en línia en el qual mostrar els seus continguts. Amb aquesta proposta es pretén donar veu a la cultura de club de Barcelona i la seva diversitat musical. La plataforma de “streaming” vol connectar espais culturals, empreses i institucions rellevants amb el públic local i internacional. D’aquesta manera, mostrarà diferents tendències culturals per sensibilitzar sobre els problemes i necessitats de la comunitat dels clubs.

Razzmataz

Esdeveniments gratuïts

Els esdeveniments d’United We Stream són gratuïts, però han habilitat una pàgina web de donacions. Els fons que es recaptin aniran dirigits als clubs i la seva supervivència durant la pandèmia. La plataforma explica que no poden mantenir-se al marge de la realitat en un sector en què “molts treballadors i artistes sobreviuen sense treball, sense ajudes governamentals i amb molts dels seus espais de treball tancats”. Per aquest motiu, United We Stream desenvoluparà un protocol estricte “amb total transparència i responsabilitat” per repartir els fons recaptats entre tots els afectats.