Barcelona ha acomiadat la cantant santsenca Núria Feliu, morta aquest divendres, a la seu del districte de Sants-Montjuïc. Al Saló de Plens s’hi ha instal·lat la capella ardent, on 1.500 persones han passat per acomiadar-se de l’artista. S’hi han creat llargues cues durant tot el dia: amics, veïns i personalitats de la política i la cultura que han volgut acomiadar-se’n a través dels llibres de condolences. De fet s’han facilitat tres llibres per evitar un embut més gran de persones que volien deixar un missatge de record.

A més de ciutadans també hi ha hagut una important presència política. Hi han assistit Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que Núria Feliu tindrà una plaça a Sants. Encara, però, falta concretar quina serà i pactar-ho amb la resta de grups municipals. També ha visitat la capella el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, que ha explicat que va ser la mateixa Núria Feliu qui volia la capella ardent a la seu del districte oberta al barri. També s’hi han vist els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Jordi Pujol.

Signatura condolences Núria Feliu

El món de la cultura s’acomiada de Feliu

La plana cultural barcelonina ha assistit a la capella ardent per donar l’últim adeu a Núria Feliu. S’hi han pogut veure l’artista Lita Claver, “La Maña”; l’actor Joan Gimeno; el compositor i director d’orquestra Luis Cobos o els periodistes Empar Moliner i Miquel Calçada, “Miki Moto”. Han elogiat la gran carrera musical de Núria Feliu i la internacionalitat de la cantant santsenca.

Desenes de seguidors i santsencs també han volgut dir el darrer adeu i han assistit a la capella ardent. Han explicat que “és una dona molt important al barri de Sants: per als veïns i les associacions”. El veïnat n’ha elogiat la predisposició i estima vers les activitats artístiques al barri.

Comiat final a l’església de Santa Maria de Sants

El funeral de Núria Feliu ha sigut a l’església de Santa Maria de Sants, situada a la plaça de Bonet i Muixí, epicentre de la cultura popular de Sants. Serà un comiat molt arrelat al barri, tal com ella volia, en què participaran veïns i entitats.

Santsenca de soca-rel

Núria Feliu sempre va estar molt vinculada al barri de Sants, on va viure des de petita. La cantant va participar activament en el teixit associatiu del barri i, fins i tot, va fer-se una geganta amb el seu nom, que després va cedir al districte de Sants-Montjuïc.