El mateix espectacle, amb el mateix format i per al mateix públic. La fórmula va funcionar i aquest 2014 l'Ésser del Mil·lenni tornarà a ser el protagonista de la nit de Cap d'Any a la ciutat. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Aquest serà l'any de consolidació de les nostres campanades, volem continuar amb aquest model, que s'ha demostrat d'èxit. I volem que aquest esdeveniment es converteixi en una de les nostres icones." Aquesta gran estructura de ferro tornarà a prendre vida amb els castellers de Sants, que faran bategar el cor de l'ésser sota la direcció de La Fura dels Baus. La companyia torna a fer una crida perquè els assistents il·luminin l'avinguda de la Reina Maria Cristina amb els mòbils, aprofitant que Barcelona n'és la capital mundial i que aquest 2015 serà l'any de la llum. Aquest any també es farà un homenatge a Ramon Llull, commemorant els 700 anys de la seva mort. CARLUS PADRISSA, director artístic de La Fura dels Baus "Aquesta idea de fer cada any un homenatge a les coses que passen o les que passaran l'any següent. I sempre des d'un punt de vista internacional." De fet, l'espectacle està dirigit sobretot als barcelonins però també als estrangers que visiten la ciutat per aquestes dates. Aquest any es preveu superar les 70.000 persones de l'edició anterior. JOAN GASPART, president de Turisme de Barcelona "Sabem i ens consta que molta gent que va venir l'any passat repetirà aquest any. Tant visitants de fora com llocs no tan distants de la ciutat." Igual que l'any passat, l'Ajuntament recorda que es tracta d'un esdeveniment ciutadà i no pas d'una festa de celebració de l'any nou. Per això l'acte acabarà poc després de les 12 de la mitjanit.

L’Ésser del Mil·lenni, una figura humana de ferro gegantina, de 15 metres d’alçària, creada per La Fura dels Baus l’any 1999, tornarà a ser la protagonista de la festa de la nit de Cap d’Any que es farà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, davant de les Fonts de Montjuïc. L’Ajuntament torna a apostar per aquesta fórmula per acomiadar l’any després dels bons resultats de l’any passat, quan més de 70.000 persones van anar fins a Montjuïc per celebrar l’arribada de 2014. Els responsables municipals ja van anunciar l’any passat que l’Ésser del Mil·lenni havia arribat a Barcelona “per quedar-s’hi” i tindrà continuïtat l’any que ve. Ho avala la renovació del contracte que s’ha signat aquest dimarts entre l’Ajuntament, la Fira de Barcelona i La Fura, per desenvolupar-lo l’any vinent. La tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, ha explicat que aquest 2014 es vol continuar amb “un model que s’ha demostrat d’èxit” amb la intenció que “sigui un esdeveniment que pugui convertir-se en una de les nostres icones.

El director artístic de La Fura dels Baus, Carlus Pedrissa, ha explicat que “hi haurà sorpreses” com la commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull i de l’any internacional de la llum.

Un espectacle familiar d’aigua, focs d’artifici i música

L’espectacle, que començarà a les 23.30 h, combinarà aigua, pirotècnia i música de les dècades dels anys 60, 70 i 80. Els primers a sortir seran les colles castelleres, que faran un recorregut amb torxes per l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Un cop arribin a l’escenari, s’il·luminaran les Fonts de Montjuïc i el campaner farà un primer compte enrere. En aquest moment arribarà el torn dels Castellers de Sants, que també van actuar-hi l’any passat i que enguany faran un castell a sobre de l’escenari. Després apareixerà l’Ésser del Mil·leni, que representa l’esperit de la ciutat i cobrarà vida davant de tots els assistents quan els castellers s’enfilaran pel cos de l’estructura. En aquest moment, precisament, es projectarà un vídeo de la ‘Crònica’ de Ramon Muntaner.

El moment culminant, però, seran les campanades. Primer els quarts, amb un homenatge a l’òpera Parsifal, de Wagner, que inclou volcans de foc i una gran explosió darrere la Font Màgica. Després, les 12 campanades, acompanyades de focs artificials. Un cop estrenat el 2015, l’Ésser del Mil·leni donarà la benvinguda al nou any donant una volta de 360 graus. Un centenar d’actors participaran en aquesta “performance” pensada per a un públic familiar, i que tindrà una durada aproximada de 45 minuts.

La festa de la nit de Cap d’Any està promoguda per Turisme de Barcelona. Tot i que els turistes van ser un dels col·lectius que més van gaudir de l’espectacle de l’any passat, la proposta també va engrescar molts barcelonins, principalment dels barris dels voltants.