L’històric videoclub de l’Eixample Video Instan ha arribat a l’equador de la campanya que va iniciar ara fa tot just un mes, en què posa a la venda 1.000 pel·lícules del seu arxiu durant dos mesos, fins al 15 de març. De moment, han venut 230 pel·lícules. Per poder comprar una pel·lícula, només cal que el videoclub en disposi de dos exemplars.

De moment, expliquen que les de por han tingut molta tirada. ‘El exorcista 2’ o ‘Las tres caras del miedo’ són alguns dels títols venuts de pel·lícules de por. Segons Aurora Depares, directora de l’establiment, hi ha molts aficionats a les diferents modalitats que s’hi engloben i assegura que tenen assegurada una bona resposta.

Un altre gènere que també té el seu públic és l’humor. Una de les compradores s’ha endut tres pel·lícules de la saga ‘Boja acadèmia de policia’.

El 85 % dels compradors són col·leccionistes

Els que més s’han interessat per la promoció de venda de pel·lícules són els col·leccionistes, ells s’han endut un 85 % dels films venuts fins ara. Els atreu el fet que hi ha molts títols dels anys 80 i 90 que ja estan descatalogats i aquí, hi ha la possibilitat de trobar alguna perla. Totes es venen a 20 euros, però n’hi ha que tenen un valor més alt al mercat del col·leccionisme.

Aurora Depares admet que hi ha algunes joies que no es poden trobar enlloc més, però cal anar buscant i comprovar que el videoclub en tingui dues còpies, si no, no les ven. Una de les més demanades, ‘Spiceworld. La película’, no l’han poguda vendre perquè no estava repetida. Al mercat en demanen 200 euros.

Dos col·leccionistes han volgut que fos Depares qui els triés les pel·lícules. Cap a Madrid han enviat una còpia de ‘Encubridora’ (Rancho Notorious), un western de l’any 1952 dirigit per Fritz Lang. L’altre client va comprar ‘El vengador tóxico’ i en va demanar una altra a criteri del videoclub, li van enviar ‘Rebobine por favor’ (‘Be kind rewind’), de Michel Gondry, per un tema sentimental, ja que en el film, del 2008, apareix un videoclub.

L’històric videoclub va néixer el 1980 i el 2018 es va traslladar al local actual, al carrer de Viladomat, 239. Sempre ha estat a l’Eixample.