Video Instan és el primer videoclub que va obrir les portes a tot l’estat i ho va fer a Barcelona fa 38 anys. Concretament al número 30 del carrer d’Enric Granados. El negoci s’ha transformat després que el mes de setembre la propietat del local va plantejar una pujada del lloguer d’un 200 %. L’Aurora Depares, que regenta Video Instan, va demanar una pròrroga del contracte per buscar un nou local i aprofitar al mateix temps transformar l’empresa. Aquest dimecres, 18 de juliol, ha iniciat una nova etapa amb una botiga al número 239 del carrer de Viladomat.

Micromecenatge per reorientar el negoci, que incorpora un cafè i una sala de cine

El local té una superfície de 320 metres quadrats, cosa que ha permès a l’Aurora tenir un espai d’exposició amb les pel·lícules de lloguer i de venda. El videoclub té actualment 3.000 socis. Qui vulgui endur-se en préstec una pel·lícula haurà de pagar 2 €. L’usuari tindrà la possibilitat de tenir-la entre un dia i un mes. La setmana que ve està prevista l’obertura de la cafeteria i de cara al mes de setembre s’estrenarà la sala de cinema amb una capacitat per a 32 persones. Es projectaran films amb versió original, cintes d’autor i reestrenes. Els caps de setmana es podran veure sobretot pel·lícules infantils. Aquest equipament també anirà destinat als socis.

Tota la transformació que ha projectat l’Aurora s’ha fet realitat gràcies a una campanya de micromecenatge en què s’han recollit fins a 40.000 euros de 630 mecenes a la plataforma de finançament col·lectiu Ulele. Alguns mecenes han apadrinat butaques i, com a recompensa, tenen el nom imprès a la cadira i la possibilitat de veure a la sala i en privat el film que hagin triat. L’ESCAC, el Festival de Sitges i l’Acadèmia de Cinema Català han participat d’aquesta iniciativa. Actualment encara queden butaques per apadrinar per 800 euros. Reconeguts noms del cinema espanyol, com els directors José Antonio Bayona, Pedro Almodóvar, Judith Colell o Leticia Dolera, han donat suport a la campanya.

Video Instan Viladomat

“Volem que el nostre públic siguin els veïns”

L’Aurora Depares ha assegurat que vol “atraure els veïns del barri”, concretament els de la Nova Esquerra de l’Eixample. Depares ha explicat que es dirigeixen al mateix tipus de públic que tenien al local antic, “als amants del cinema, que valorin els fons de catàleg que tenim xifrat en 45.000 pel·lícules”. I amb els canvis, també esperen famílies amb nens petits que vagin a veure una pel·lícula durant el cap de setmana.