Les parets del Cafè del Sol, a la Vila de Gràcia, exposen 16 il·lustracions que recorden el confinament. Aquesta cafeteria fa més de vint anys que cedeix espai a artistes emergents perquè donin a conèixer els seus treballs. Ara han volgut fer coincidir la tornada a l’activitat de la restauració amb aquesta mostra, que retrata moments quotidians viscuts pels veïns durant els mesos de confinament.

Escenes quotidianes als balcons

L’autora és la Maísa García, inspirada en el que veia des de la finestra de casa seva durant els mesos de març a maig: “No era conscient, potser perquè no passava tant temps a casa, de tot el que passava a les finestres del meu voltant.” Aquesta gracienca aficionada al dibuix, diu que demana perdó als seus veïns, que s’han convertit en protagonistes involuntaris d’aquest recull d’il·lustracions. Tot i això, ha posat la lupa en les escenes quotidianes, que ha volgut plasmar amb un punt d’humor. Explica que li va cridar l’atenció que tothom estenia la roba a la mateixa hora i li va fer molta gràcia veure com se les empescaven per fer exercici a les finestres i els balcons petits.

L’obra completa, a l’espai Pq no

La Maísa va fer els dibuixos pensant només a publicar-los a les seves xarxes socials durant el mes d’octubre, amb l’etiqueta Confinktubre. Un total de 31 làmines, una per dia, fetes a tinta i que finalment han estat exposades i per partida doble.

Després del Cafè del Sol, les il·lustracions confinades de la Maísa es podran veure a l’espai Pq no, també a la Vila de Gràcia, del 24 al 31 de desembre. En aquest cas, hi haurà l’obra completa.