Bongo Botrako

presenta aquest dimecres el segon disc enregistrat en estudi, ‘Revoltosa’, que es va publicar el 12 de novembre i té com a carta de presentació un videoclip crític amb les actucions policials. Aquesta banda mestissa vol que el disc es converteixi en una crítica de la situació social actual, sense abandonar el seu so característic, pròxim al de bandes com La Pegatina o Che Sudaka.

La cançó principal del disc, ‘Revoltosa’, va acompanyada d’un clip dirigit per Humbert Aparicio que ha estat motiu de polèmica, ja que hi apareixen ballarins vestits d’antiavalots que carreguen contra persones que s’estan manifestant. Al final del vídeo, els cantants, disfressats de policia, brinden per l’actuació. El vídeo ja té més de 100.000 visites a YouTube.

Tot i l’esperit crític, els membres de la banda volen que aquest treball encomani optimisme i energia. La conjuntura econòmica i les revoltes ciutadanes són els temes més tractats en el seu repertori, juntament amb cançons que parlen sobre la pau i la solidaritat dels pobles.

Els Bongo Botrako es van fer molt populars amb la cançó que va acompanyar la selecció espanyola de bàsquet durant l’Eurocopa de l’any 2011. La cançó ‘Todos los días sale el sol’ va ser el tema elegit com a banda sonora durant la competició, que va acabar amb la selecció nacional com a triomfadora.