En una nota de premsa, l’organització ha anunciat aquest diumenge que el germà petit del Primavera Sound fa les maletes i se’n va més enllà de les nostres fronteres. Les seus de l’any vinent seran Bordeus, a França, i Guimarães, a Portugal. Aquesta ciutat ja s’ha estrenat enguany com a escenari del festival i, segons els organitzadors, s’hi ha bolcat completament.

Les traves dels ajuntaments n’han precipitat la marxa

Els responsables del festival han assegurat a BTV que els ajuntaments de Barcelona i, sobretot, de Madrid han posat traves que n’han complicat l’organització. Aquí, per exemple, quan faltaven pocs dies per començar els concerts es va prohibir l’ús del Mercat de les Flors com a escenari per falta de llicència. Un problema que va dificultar la viabilitat del festival i va obligar a buscar escenaris alternatius, ja que dies abans també s’havia clausurat temporalment la Sala Apolo.

A Madrid, per la seva banda, la tragèdia del Madrid Arena ha provocat un increment exagerat, segons fonts del Primavera, dels controls als accessos dels concerts. A més, es va obligar a última hora a reduir dràsticament l’aforament d’una de les sales.

L’augment de l’IVA de la cultura, que el setembre va passar del 8 al 21% també ha contribuït a la decisió. Segons fonts del Primavera, amb mesures com aquesta el govern central posa de manifest una manca de sensibilitat evident vers la música i cultura en general.

Èxit de públic

Aquest any, novament, el Primavera Club ha tancat amb una afluència de públic considerable. A Barcelona es van esgotar els abonaments de tres dies i a Madrid totes les entrades.