CARLES CONESA cap de premsa Sala Apolo "S'han fet les reformes que s'entenien com a necessàries, i ara la pilota està a la teulada de l'Ajuntament, que és qui ha de signar o donar el vist-i-plau definitiu que confirmin que aquestes reformes són les adequades i suficients per reobrir i reprendre l'activitat de la sala." "Quan va esclatar la notícia, no era tan greu com els titulars donaven, i aleshores, al no ser tant greu, la reforma que s'ha hagut de fer també ha estat bastant senzilla."

El 23 de novembre passat, l’Ajuntament va ordenar el tancament de la Sala Apolo i els establiments adjacents, després de detectar en una inspecció sorpresa que al soterrani de l’edifici hi havia problemes estructurals: la humitat ha provocat la corrosió i oxidació de diverses zones amb filtracions, com ara els pilars i la llosa de formigó armat. L’informe dels Bombers de Barcelona va dictaminar que s’aturés l’activitat “mentre no s’hi realitzin les tasques de reforçament provisional de l’estructura mitjançant estintolament”.

En aquestes dues setmanes, la Sala Apolo ha dut a terme aquestes obres de reparació provisional i ja té a punt l’informe perquè l’Ajuntament pugui autoritzar-ne la reobertura. Des del consistori han confirmat que la setmana vinent aniran a inspeccionar l’apuntalament que s’hi ha dut a terme i, si l’estructura de l’edifici torna a ser segura, donaran el permís perquè torni a obrir.

De fet, la pàgina de Nitsa Club a Facebook, ja informa que la seva programació torna al seu espai habitual el cap de setmana del 14 i 15 de desembre. La reobertura es preveu, però, un dia abans: el grup Mine preveu estrenar el disc ‘La fi del món’ a la Sala Apolo dijous 13 de desembre. Per a la setmana següent, els grups No Age i L’Hereu Escampa han anunciat que tocaran a l’Apolo el 18 de desembre dins de la plataforma Make Noise.