Les colles castelleres barcelonines traçaran el vèrtex de la ve baixa de la pròxima Diada Nacional de Catalunya. Les sis formacions es distribuiran a la confluència dels dos braços de la via: els Castellers de la Sagrada Família, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Barcelona a l’avinguda Diagonal; i els Castellers de Sants, els Castellers del Poble Sec i la Colla Castellera Jove de Barcelona a la Gran Via de les Corts Catalanes.

Un total de 47 colles castelleres se sumaran a la Via Catalana d’enguany. L’ANC els ha fet lloc tenint en compte les comarques que corresponen a cada tram. Així, per exemple, els Vailets de l’Empordà i la Colla Castellera de Figueres ocuparan els trams 18 i 19 respectivament, assignats a la comarca de l’Alt Empordà.

Els Castellers de Vilafranca s’ubicaran a la plaça de Francesc Macià, els Minyons de Terrassa estaran a la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el passeig de Sant Joan i els Capgrossos de Mataró s’afegiran a la via a la confuència de la Gran Via amb el passeig de Gràcia.

Entre les colles participants, també hi destaquen noves incorporacions al panorama casteller, com els Castellers de Sant Adrià o els Maduixots, els Castellers de l’Alt Maresme. Els Castellers del Riberal, arribats des de la Catalunya del Nord, tampoc no es perdran la cita. També s’hi sumarà una colla universitària, la dels Llunàtics de la UPC de Vilanova.