Rumba Catalana / ACN

(ACN/Redacció) Barcelona acollirà el pròxim divendres, 20 d’octubre, un gran concert a Barcelona amb motiu de la celebració del Dia de la Rumba Catalana. Es farà al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia a partir de les nou del vespre i comptarà amb formacions com Los Manolos, Sabor de Gràcia, Johnny Tarradellas, Peret Reyes, Los Amaya, Maruja Garrido, Yumitus del Pichón o Selu Ferrer, entre d’altres.

L’esdeveniment —organitzat per la Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana— té com a objectiu promoure la seva candidatura a la Unesco, incidint en la importància cultural i musical del gènere. En aquest sentit, la plataforma espera que sigui “un pas endavant” cap a la seva preservació i difusió, considerat una “tradició única” que ha enriquit, “no només la regió”, sinó  també “la música de tot el món”.

La Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana és una iniciativa que té com a objectiu la preservació, promoció i reconeixement de la rumba catalana com a part integral de la cultura catalana i patrimoni musical universal. Actualment, treballa activament perquè la rumba catalana sigui nomenada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco.