Si no fos perquè encara falta mig any per la Festa Major de Gràcia, qualsevol pensaria que a Verdi del Mig estan enllestint el guarnit del carrer. DOLORS MARTÍNEZ, carrer de Verdi del Mig “Estem ja una altra vegada cap al 25 de juliol una altra vegada, amb preparatius, paper de seda, cúters…” Aquesta vegada, però, el motiu és un altre. Els guanyadors del darrer concurs de carrers de la festa major estan preparant els decorats del camió del rei Carnestoltes. A partir d’ara, cada any ho farà un carrer de festa major. Així ho ha decidit la fundació, inspirats per la festa de carnaval de Tolosa, amb qui van fer un intercanvi. MANOLITA DOMÍNGUEZ, vocal de la Fundació Festa Major de Gràcia “Mai hem tingut el guarnit en moviment i veure-ho allà ens ha impactat molt, la veritat que l'any passat va ser una experiència molt maca. Intentem seguir-la.” Una comissió serà l'encarregada d'escollir el carrer que guarnirà el camió de Carnaval. La idea és reaprofitar tant com es pugui el guarnit, tot i que aquest any no s'ha pogut fer del tot, perquè s'ha decidit tard. DOLORS MARTÍNEZ, carrer de Verdi del Mig “Els fanals els hem fet tots nous, està tot fet, és reciclat, amb garrafes de plàstic, aquests són els que al carrer n'hi havia molts però ja no existeixen. També utilitzarem els cartons dels toris i després s’ha hagut de fer alguna cosa més que és el que estem fent ara, per adequar-ho a les dimensions del camió.” El rei Carnestoltes desfilarà dissabte a Gràcia envoltat de toris i geishes, en recordança al jardí japonès de Verdi del Mig.

Fa un any que la Fundació Festa Major de Gràcia va fer un intercanvi amb els veïns que preparen el carnaval de Le Cocu, a Tolosa, al Llenguadoc. Tots dos col·lectius van poder compartir coneixements i van descobrir la semblança entre les seves maneres de treballar, encara que uns ho feien amb motiu de la seva festa major i els altres per carnaval.

Veure els guarnits en moviment a Tolosa va fer pensar a la fundació gracienca que es podien reaprofitar els decorats de la festa major per fer-los desfilar també en motiu del Carnaval. I per això, aquest any el rei Carnestoltes de Gràcia recorrerà els carrers a dalt d’un camió adornat amb els guarnits japonesos que va lluir el carrer de Verdi del Mig al mes d’agost. Precisament, aquest carrer va ser el guanyador del concurs de la festa major.

La idea de la Fundació Festa Major de Gràcia, però, va més enllà, i es vol que any rere any, un carrer escollit per una comissió guardi els decorats de la festa major per tornar-los a treure al febrer i guarnir el camió del següent carnestoltes. El camió decorat amb els elements japonesos de Verdi del Mig encapçalarà la rua del barri, en què hi participen comparses formades per escoles, entitats i veïns de Gràcia.