setmana del llibre en català

El sector editorial català s’ha mobilitzat de ple en la Setmana del Llibre en Català i ha aconseguit un rècord de facturació de 543.973 euros, xifra que representa un increment del 8,44 % respecte de l’edició del 2018. En els darrers quatre anys el certamen ha vist com augmentava la facturació en un 78 %. L’organització assegura que enguany ha estat una cita d’èxit i considera que s’ha convertit en un dels “esdeveniments culturals més importants del país”.

Rècord d’assistència

A la trobada hi han participat més de 30.000 persones en els 270 actes programats. Les vendes de ficció d’adults han representat el 40 % del total, mentre que els exemplars per a adults de no-ficció han estat del 36,52 %. De literatura infantil s’ha venut el 23,44 %.

El certamen, que s’ha celebrat a l’avinguda de la Catedral, continuarà a la mateixa ubicació de cara l’any que ve. Es va generar polèmica perquè la fira deixés cinc metres de distància respecte de la muralla romana, un fet que feia perillar la seva continuïtat a la Catedral.

Després de quatre anys a la presidència Joan Sala passarà el relleu a Joan Carles Girbés, director editorial d’Ara Llibres i Amsterdam.