El grup mataroní Playback Maracas és d’aquelles formacions que, quan escoltes la seva música, sembla una banda multitudinària. Però, en realitat, fins ara tot s’ho han fet entre l’Eloi Martínez i l’Álex Pérez, amb l’ajuda de percussions, teclats i guitarres. Des del 2017 han animat concerts i pistes de ball de tot l’estat i han tocat fins i tot al Sónar o al Primavera Sound, sempre amb una proposta que prioritza el directe per sobre dels treballs d’estudi. I així, amb un estil que mescla el house amb el rock i la música llatina amb la disco, els Playback Maracas actuaran divendres en el context del BAM i amb l’ajut del Julián Álvarez i l’Electronic Moon Orchestra. Abans, però, passen per l”Àrtic’, on ens agrada molt la música en directe i on mai no fem playback.

Una aliança amb molt de futur

Els Playback Maracas han decidit obrir una nova etapa en què passaran de ser dos a tres membres. Un cop s’ha consolidat l’aliança amb l’Electronic Moon Orchestra, han incorporat el Julián Álvarez, el seu director com a membre fix de la formació. I en el tombant d’aquesta nova època, han decidit treure un disc, això sí, un en directe, perquè la música dels Playback viu una transformació constant que fa que no tingui sentit ser enregistrada en un estudi, on els marges per a créixer estan molt acotats.

Llums so i acció

Divendres, a les 0.45 h, a la plaça dels Àngels, els Playback Maracas actuaran amb Electronic Moon Orchestra en el marc del BAM. Els qui coneixen la seva música saben que els seus directes són un festival de llums i de so, en què la posada en escena és una part fonamental de l’experiència que es relaciona i es complementa amb les cançons dels Playback Maracas. Amb aquests espectacles, la formació catalana s’ha fet un lloc en el panorama de la música electrònica de casa nostra.