Albert Guinovart ha triat a seu de la SGAE per presentar ‘Dreams’, un treball amb temes per a piano i saxòfon enregistrat amb Miquel Bofill. El conformen dues sonates, quatre preludis, una peça inspirada en Haendel i una fantasia sobre el musical ‘Mar i cel’.

Miquel Bofill ha explicat que quan eren estudiants al conservatori va ser ell qui va animar Albert Guinovart a compondre per a saxo, un instrument massa sovint associat únicament al jazz. Els dos músics han actuat plegats nombroses vegades, tot i estar involucrats en molts altres projectes (Bofill lidera el Miquel Bofill Sax-Quartet). Ho han fet  interpretant peces per a piano i saxo de Guinovart que mai abans havien estat enregistrades. Ara s’ha decidit a fer-ho el segell KNS Classical. Guinovart ha fet broma amb el títol, que no respon a res en concret. “Quan me’n vaig assabentar ja estava decidit”, ha explicat. “Ve d’un comentari que li vaig fer a la meva dona”, rebla Bofill.

Música de cambra melòdica

Guinovart ha comentat que hi ha poca música de cambra amb saxo que sigui melòdica, i que a partir dels anys seixantes la que hi ha és molt avantguardista. Amant, justament, de la música clàssica melòdica, Guinovart no dubta de qualificar la música de ‘Dreams’ de postromàntica. Durant l’acte de presentació el duet ha interpretat bona part del disc: els ‘Quatre preludis de la llum’ per a saxo alt, la ‘Sonata per a saxo soprano i piano’ i ‘Haendeliana’, una composició inspirada en Haendel. Curiosament no han tocat el tema més comercial de l’enregistrament, una ‘Fantasia sobre Mar i cel’ amb la qual solen acabar els seus concerts.