El protagonisme de Karime, la neboda-néta de Carmen Amaya, a 'Bajarí' va ser gairebé casual. EVA VILA, directora de 'Bajarí' "Estàvem a punt de començar el rodatge i va aparèixer Karime Amaya. Ens vem assebentar que venia a Barcelona, amb un contracte de feina i vem contactar amb ella. Ens vem trobar amb una persona fascinant, que a la vegada estava molt il·lusionada amb l'arribada a la ciutat de la seva àvia, perquè ella no havia vingut mai a Barcelona" D'aquesta manera, Karime, considerada com una de les millors bailaoras del panorama internacional, es va convertir en el fil conductor del documental. Una oportunitat per retrobar-se amb les arrels que té a Barcelona. KARIME AMAYA "Poco a poco fui conociendo el lugar donde nació mi abuela, el Somorrostro, la Barceloneta..fue muy emotivo...ver como mi abuela y mi tia abuela nacieron aquí y llevaron el flamenco al mundo de esa manera" 'Bajarí' és la prova que la tradició del flamenc encara continua viva a la ciutat. Un art que passa de generació en generació a la comunitat gitana de l'entorn de Carmen Amaya. El Juanito, un nen de cinc anys del barri de Sant Roc de Badalona, és l'altra protagonista de la pel·lícula. El seu somni: ser bailaor. EVA VILA "El Juanito simbolitza que el flamenco és una cosa que es viu, que es respira, que no és posar-se a l'escenari, sino que forma part de la seva vida i que es transmet de generació en generació"

El documental està dirigit per Eva Vila. La protagonista principal és Karime Amaya, la neboda-néta de Carmen Amaya. Ella va néixer a Mèxic, on es va criar amb la seva mare, coneguda com “La Winny”. Des de ben petita es va formar a l’escola de flamenc que va fundar la seva família en aquest país. El documental en mostra el retorn a Barcelona i el retrobament amb les seves arrels.

‘Bajarí’ (que significa Barcelona en caló, la llengua dels gitanos) és també la prova que la tradició del flamenc continua viva a Barcelona i que passa de generació en generació. L’exemple n’és el Juanito, un nen de cinc anys del barri de Sant Roc de Badalona. Admira Carmen Amaya i el seu somni és ser bailaor.