Des del vestíbul actual dels ferrocarrils s'entra directament a l'antic cinema on els anys 40 es projectaven principalment pel·lícules infantils. JESÚS MESTRE "Eren d'aquestes de dibuixos, del Disney. De nen venia molt a l'avinguda de la Llum. Quan baixavem de Sarrià a Barcelona ens agradava molt passejar per aquí. Hi havia una fàbrica de neules boníssimes. Només sortir del tren hi anàvem tots corrents. " El Jesús és historiador i visita l'exposició amb dos amics més de Sarrià. VICTOR CANOSA i AMADEU BLANQUES "Hi havia els bars, el cine, la maquina de cosir, i feien les torrijas." "I galetes.... ." La majoria de records dels visitants fan referència a les botigues. Hi va arribar a haver 65 locals però amb el pas dels temps molts comerços van anar tancant. XAVIER FREIXIN "Aqui hi havia una botiga on venien material de fotografia i moltes vegades hi venia a comprar." ALBERT HERRERO "Jo venia aquí a comprar cintes de cassets. Era un passadis com antic i recordo les botigues del costat... També em van dir que era un cine, però d'això no m'en recordo. " L'exposició recull imatges d'aquella època de glòria del cinema i el passadís comercial. Les columnes són encara el símbol de l'avinguda de la llum, les primeres galeries subterranies d'Europa.

Fundada als anys 40, l’avinguda de la Llum era una galeria comercial subterrània ubicada al túnel de l’estació de plaça Catalunya dels FGC. L’avinguda havia de formar part d’una ciutat sota terra des de la rambla de Catalunya fins a la plaça d’Urquinaona. Amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del tren de Sarrià (FGC), s’hi pot veure una exposició sobre la seva història a l’antic cinema de l’avinguda de la Llum, on es mostren imatges que recreen la vida a la línia Barcelona-Sarrià així com l’evolució dels seus trens.

L’avinguda de la Llum va arribar a tenir 65 locals, repartits a banda i banda, i és considerada com la primera galeria comercial de Barcelona i d’Europa. Actualment, part de l’antic passadís està ocupat per la cadena de cosmètics Sephora, sota el centre comercial El Triangle. Allà, encara s’hi poden veure les característiques columnes, ara pintades en blanc i negre a la botiga i de groc al vestíbul de l’estació. La resta de l’avinguda, propietat de FGC, havia quedat tapiada o amagada.