L’Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona ha celebrat el Dia Internacional dels Arxius amb diverses activitats. L’equipament ha obert les portes de forma gratuïta i s’ha ofert un concert de percussió i una lectura de poemes de Miquel Martí i Pol. Els visitants han pogut trobar poemes de J.V. Foix, Salvador Espriu i Montserrat Roig. Al matí, s’ha ofert un concert de percussió i a la tarda la Coral de la Diputació de Barcelona i diversos orfeons actuen com a comiat pel 10è aniversari de la mort de Miquel Martí i Pol.

Altres arxius de la ciutat com l’Arxiu Nacional de Catalunya, que ho va celebrar aquest dissabte, i l’Arxiu Històric de Barcelona, que el va celebrar la setmana passada, han ofert als visitants conferències, exposicions i concursos literaris durant tota la jornada.

Els arxivers han aprofitat el Dia Internacional dels Arxius per recordar que aquestes institucions són un patrimoni cultural, un valuós testimoni i una gran font d’informació no només per als experts sinó també per a la resta de ciutadans.