Cada donatiu, encara que sigui mínim, és una ajuda perquè Llibres Lliures pugui tirar endavant. L'altra font de finançament és la quota dels socis com el José Antonio, que paguen 15 euros l'any. Tot plegat, però, no és suficient per cobrir les despeses, que s'eleven a uns 1.000 euros mensuals entre el lloguer, llicències i altres impostos. Des de l'associació lamenten que iniciatives com aquesta no estiguin subvencionades i fan una crida als usuaris perquè els ajudin de la millor manera possible. L'associació va néixer amb l'objectiu de facilitar llibres gratuïts a les persones amb dificultats econòmiques, i que la resta paguessin un preu simbòlic per cada producte. Si la situació continua com fins ara, Llibres lliures es veurà obligada a tancar al febrer.

L’estiu de 2013 l’Òscar Boada va tenir la idea d’obrir aquest local, situat al número 72 del carrer de Cantàbria, imitant una llibreria, Libros Libres -ara Tuuu libreria-, que ja feia un any que funcionava a Madrid. Va llogar un local i va fer una crida a voluntaris perquè l’ajudessin a tirar endavant la seva llibreria.

L’objectiu de Llibres Lliures és facilitar l’accés als llibres a tots aquells que, pel motiu que sigui, no poden pagar el preu que costen a les llibreries convencionals. Per això es feia una crida als barcelonins que volguessin aportar llibres per omplir les prestatgeries del local. També es buscaven socis que, amb un preu de 15 euros anuals, permetessin assumir el cost del lloguer del local i altres despeses.

Un any i mig després, els responsables constaten que el projecte passa “per un moment de gran dificultat econòmica que n’amenaça la continuïtat”. Veuen insuficients les vies de finançament actuals de l’associació, que són les donacions voluntàries que deixen els lectors dels llibres, els preus mínims d’algunes activitats i les aportacions de 15 euros anuals dels socis.

En la darrera assemblea de socis es van donar de termini fins a la darrera setmana de gener per revertir la situació. Les opcions són l’increment d’aportacions presencials a la llibreria o bé l’entrada de finançament extern en forma de mecenatge o patrocini. En un comunicat, l’entitat diu que sempre s’ha negat a sol·licitar cap ajut a les entitats bancàries. L’Associació Llibres Lliures fa una crida a la col·laboració per evitar el tancament definitiu de la llibreria del carrer de Cantàbria.