La rambla del Raval ha acollit aquest dimecres un iftar, el sopar amb què els musulmans trenquen el dejuni del ramadà. Els assistents han compartit un menjar típic coincidint amb la posta de sol. L’àpat ha consistit en sopa harira, dàtils i dolços marroquins i pakistanesos. A més de gaudir d’una nit de germanor, la vetllada ha permès apropar la nombrosa comunitat musulmana als altres veïns del barri.

Aquest sopar s’ha celebrat un any més l’1 de juliol. L’ha impulsat el Grup Interreligiós del Raval amb el suport de la Fundació Tot Raval. L’objectiu d’aquesta trobada és explicar el significat del mes de ramadà, compartir un vespre festiu entre els assistents i contribuir al diàleg intercultural i interreligiós. El lema de la celebració d’enguany ha estat la lluita contra la discriminació, els rumors i els estereotips que existeixen sobre la comunitat musulmana.

El ramadà és el novè mes del calendari lunar islàmic. Durant aquests dies els musulmans dejunen durant el dia i poden menjar quan es fa de nit.